ISTANBUL- 2 NOCENJA JESEN 2017
OPIS

ISTANBUL

2 NOCENJA, AUTOBUSOM

POLASCI :   

  16.11-20.11., 14.12-18.12.2017


Istanbul- najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – Polazak za Istanbul iz Beograda u 17.00h sa  parkinga ispred OTC (Buvljak), Blok 42, Novi Beograd. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.
2. DAN – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada iz autobusa. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme  za shooping u Kapali carsiji (Bazar sa 3000 radnji). Mogucnost večernjeg odlaska u autenticni turski nargila bar na nargile i cajeve. Noćenje.
3. DAN – Doručak. Polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Dzamije (jedne od tri najveće i najlepše dzamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa dzamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate ( velelepne sultanske palate gde je zivela vecina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima odrzavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazir i kupovina zacina sa Istoka. Slobodno vreme. Mogucnost odlaska na tursko vece (nezaboravan show sa plesacicama, folklornim ansamblima, bacacima nozeva i vecerom sa dva pica). Noćenje.
4. DAN – Doručak.Pakovanje stvari i polazak na Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde cete videti najraskosnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijarsije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shooping ulica) ili slobodno vreme. Mogucnost fakultativnog obilaska Dolmabahce palate. Pre polaska organizovana poseta trznom centru HISTORIA. Polazak u Beograd u večernjim časovima (oko 20 casova). Nocna voznja preko Bugarske sa usputnim zadrzavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.

5. DAN – Dolazak u Beograd u podnevnim casovima.

CENOVNIK 2017

CENA ARANŽMANA: 99 €

CENA ARANZMANA ZA PUTNIKE SA PARTY KARTICOM  I ONLINE REZERVACIJE ZA PRVIH 20 UPLATA (UPLATE U CELOSTI) JE: 79 

ONLINE REZERVACIJE

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate)

Doplate :

doplata za 1/1 je 40 eur ( za dva noćenja )

deca od 02-12 godina 50% popust u pratnji dve odrasle osobe

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

autobuski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd

hotel u Istanbulu na bazi 2 noćenja sa doručkom (dvokrevetne i trokrevetne sobe, tri zvezdice)

panoramsko razgledanje Istanbula

organizacija i vođstvo puta


U CENU 
ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove

Fakultativni izleti (krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji -20 evra, razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu -45 evra, tursko veče 30 evra, Dolmabahce palata 30 eura.) – više informacija u agenciji

medjunarodno osiguranje 5 evra

SMEŠTAJ Hotel METRO
Balabanaga mah. Ahmet Suayip sok No. 17, 35570 Laleli-Istanbul
Hotel se nalazi u blizini Bazara,Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 10-tak  minuta hoda od Svete Sofije, Plave Dzamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu, WI-FI.  www.otelmetro.com

 ROK ZA PRIJAVU: do popune slobodnih mesta
Minimum putnika za realizaciju programa je 65.

NAČIN PLAĆANJA:

Gotovinsko plaćanje : 40% prilikom rezervacije,ostatak 15 dana pre početka aranžmana.

Na rate: mogućnost plaćanja u 3 mesečne rate do polaska.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
ROK ZA OBAVESTAVANJE PUTNIKA O OTKAZU ARANZMANA JE 5 DANA PRE PUTA
Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja TA“PARTY TRAVEL“, Čmićeva 2, lok 139. Licenca OTP 57/2016 od 09.03.2016

Cenovnik br.1 od 01.09.2017