PRAG - DREZDEN - 3 NOCENJA
OPIS

PRAG - DREZDEN -3 NOCENJA

  Termini polazaka: 

                        15.11-20.11.2017., 06.12-11.12., 08.02-13.02.2018., 07.03-12.03.2018.Prag - magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najvede istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi! 


PROGRAM PUTOVANJA: 


1. dan (Sreda) BEOGRAD - Polazak autobusa iz Beograda u 19:00h sa parkinga OTC (Buvljak), Blok 42. Lagana vožnja prema granici sa Mađarskom uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa pauzama za odmor i po potrebi grupe.
2.dan (Cetvrtak) PRAG– HRADČAN Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Odlazak na razgledanje Hradčana uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa, i ukoliko grupa želi proći kroz Zlatnu ulicu i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu. Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta. Na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj. Smeštaj u hotel. Odmor od puta i u večernjim satima odlazak do centra gradskim prevozom uz pratioca grupe. Preporučujemo fakultativnu vožnju brodom po Vltavi ili slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju. Noćenje. 
3.dan (Petak) PRAG – DREZDEN (fakultativno) Doručak. Polazak za Drezden i po dolasku slobodno vreme za upoznavanje sa baroknim građevinama ovog grada. Povratak u Prag. Slobodno vreme.. Preporučujemo i fakultativni odlazak na večeru u neku od čuvenih praških pivnica. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje. 
4.dan (Subota) PRAG –KARLOVE VARI (fakultativno)- Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni odlazak u Karlove Vari uz usputnu pauzu u Kruševicama gde možete probati poznato pivo ili kupiti suvenire. Po dolasku u Karlove Vari obilazak čuvene banje i njenih kolonada a zatim razgledanja i šetnju. Poludnevno slobodno vreme za razgledanje ovog prelepog grada. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Nocenje. 
5.dan (Nedelja) PRAG– SLOBODAN DAN  Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme do polaska za Beograd. Lagana vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i za obavljanje graničnih formalnosti.

6.dan  (Ponedeljak) BEOGRAD Dolazak u Beograd u podnevnim satima.

CENOVNIK 2017

CENA: 79 €

CENA ARANZMANA UZ PARTY KARTICOM I ONLINE REZERVACIJE(UPLATE U CELOSTI) JE : 69 e

ONLINE REZERVACIJE

(Plaćanje u dinarskoj protivvrendnosti po prodajnom kursu Procredit banke na dan uplate)

NAPOMENA: ZA UPLATE U CELOSTI DO 10.10.2017 CENA JE 65 E ZA SVE TERMINA, KAO I ZA PRVIH 20 PRIJAVLJENIH PO TERMINU (informacije o slobodnim mestima po first minute ceni u Agenciji)

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: 
Prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker, audio/video oprema, klima/grejanje) na navedenoj relaciji
Smeštaj u hotelu 3* u dvokrevetnim i trokrevetnim standardnim sobama (telefon, TV, TWC) u Pragu na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak - švedski sto).
Uslugu lokalnog vodiča u Pragu 
Troškove organizacije i vođstva puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: 
-Fakultativni izleti (minimum za realizaciju izleta je 25 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene), ulaznice za razgledanja Praga: razgledanje Hradčana podrazumeva obilazak javnih delova gde nema ulaznica, izlet za Karlove Vary – 25 €, izlet za Drezden 30 €,  evra krstarenje Vltavom 1 sat (bez icega) – 10 € 
-Putno zdravstveno osiguranje od 7 € po osobi u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom  kursu ProCredit banke na dan uplate. 
- doplata za 1/1  - 3

-Individualni troškovi putnika

SMEŠTAJ

HOTEL Globus U PRAGU ***: nalaze u sirem centru grada. Hotel poseduje dvokrevetne sobe i dvokrevetne sa pomocnim lezajem. Svaka soba ima TWC, telefon i televizor. Usluga u hotelu u Pragu je nocenje sa doruckom, dorucak - švedski sto. Udaljen je od centra grada 8 km. I stize se Metoom  koji staje u blizini hotela i ide do centra „Vaclavske Namesti“ za  cca 10 min. Ostali hoteli u ponudi su (Top, Juno, Amedia Express, Kristal, Olimpic, Astra..). Tacno ime hotela putnici ce znati 5 dana pred put.

NAČIN PLAĆANJA:
· Gotovinsko plaćanje : 40% prilikom rezervacije,ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
· Plaćanje na rate: mogućnost plaćanja do 4 rate do polaska.

ROK ZA PRIJAVU - Do popune slobodnih mesta

- Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
- U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Aranzman je radjen na minimum 72 punoplativih osobe.


ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA O OTKAZU ARANŽMANA JE 5 DANA.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja TA“PARTY TRAVEL“, Čumićeva 2, lok 139.