RIM - JESEN 2017 -5 DANA
OPIS

Rim - 5 dana

 Termini:   16.11-20.11.2017, 09.02-13.02.2018., 29.03-02.04.2018

PROGRAM PUTOVANJA

RIM - TIVOLI - VATIKAN

Večni grad. Antička baština bez premca sa najznačajnijim hrišćanskim svetilištima. Bogata kolekcija umetničkih dela u brojnim muzejima. Slikovite uličice. Temperamentno stanovništvo. Arhitektura koja je obeležila gotovo sve epohe... Grad iz bajke u koji ćete se uvek vraćati. Jer... “Svi putevi vode u Rim.“

1.dan BEOGRAD – NOVI SAD
Polazak u 16h iz Beograda sa parkinga ispred OTC Buvljak (Blok 42 na Novom Beogradu) i iz N.Sada u 17h ispred Lokomotive. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti...
2.dan RIM
Poslepodnevni dolazak u Rim. Panoramsko razgledanje grada: Trg Venecija, Forum, Koloseum, crkva Sv.Petra, crkva Santa Marija Mađore, Trajanov stub, Kapitol, Panteon, Španski trg, Fontana di Trevi... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.dan RIM - TIVOLI
Doručak. Slobodno vreme u Rimu ili mogućnost fakultativnog odlaska do Tivolija - drevnog grada, nedaleko od Rima, sa posetom Vili d’Este, objektom koji je pod zaštitom UNESCO-a, i koji pleni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porodica renesansnog Rima. Slobodno veče u Rimu za individualne aktivnosti uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“. Noćenje. 
4.dan RIM - VATIKAN 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Vatikanskim muzejima. Obilazak muzeja iz perioda pape Julija II iz 16. veka (kolekcije koje se još uvek obogaćuju) : Zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano Mikelanđelovo delo. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku…
5.dan NOVI SAD – BEOGRAD 
Dolazak u mesto polaska u popodnevnim časovima.

 

CENA ARANŽMANA: 129 €

(FIRST MINUTE CENA 109 EURA ZA PRVIH 20 PUTNIKA I  UPLATE U CELOSTI KAO I ONLINE REZERVACIJE )

 

 

ONLINE REZERVACIJE

 

placanje se vrsi u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate.

CENOVNIK 2017

 USLOVI  PLAĆANJA:

* 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK DO 15 DANA PRED PUT.

* PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER, DINA.

CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA:

* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu

* smeštaj u okolini Rima na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 2*/3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama

* troškove organizacije i vođstva puta

* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA:

* ulaznice i fakultativne izlete

* individualne troškove

* putno osiguranje u iznosu od 5€ po osobi (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 30.000€

* obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 i 3 * – 2 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 3 € po noćenju / po osobi- placa se na licu mesta.

 CENE  FAKULTATIVNIH  IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

 * Tivoli 25€

* Vatikan 40€

 DOPLATA  ZA 1/1 SOBU 50 E

 HOTEL U RIMU  - HOTEL ROMULUS WWW.HOTELROMULUS.COM ili slican.

 NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

Zvanična potvrda hotela u kom  će biti obezbeđen smeštaj na bazi navedene suluge,  dobija se najranije 2 dana pred polazak. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

 NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 OPŠTE NAPOMENE:

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).

Organizator putovanja može promeniti ugoverenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba I usluga.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

 

Organizator putovanja je Turistička agencija „PARTY TRAVEL“-a, Licenca OTP 57/2016 izdata 09.03.2016. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.