SICILIJA LETO SPECIJALNA PONUDA
OPIS

SICILIJA LETO SPECIJALNA TURA

18.08/02.09.2017

16 DANA /AUTOBUSOM

PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (18.08.2017): Polazak iz Beograda sa parkinga autobusa preko puta OTC Novi   Beograd u 18:00h. Vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Albaniju sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Kraća pauza u Ohridu, gradu na najlepšem jezeru u Makedoniji poznatom po biserima i 365 crkava. Nastavak puta ka Draču.

2.dan (19.08.2017): Dolazak u Drač u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje, uživanje i kupanje u jednom od najpopularnijih i najlepših albanskih letovališta na obali Jadrana osnovanom u antičkom vremenu od strane grčkih kolonista - Grčki amfiteatar, kraljevska palata, venecijanska kula, velika džamija, dračka luka… Individualni obilazak Tirane lokalnim prevozom i razgledanje glavnog grada Albanije. Slobodno vreme u Draču. Noćenje.

3.dan (20.08.2017): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hostela. Slobodno vreme za šetnju, razgledanje i šoping. Noćna vožnja trajektom do italijanskog grada Barija.

4.dan (21.08.2017): Dolazak u Bari, italijansku luku u ranim jutarnjim časovima. Vožnja do luke Vila San Đovani (Villa San Giovanni) sa usputnim kraćim pauzama u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak u luku Vila San Đovani u prepodnevnim časovima. Ukrcavanje na trajekt i dolazak u Mesinu. Vožnja do Katanije. Usputno kupanje na plaži Fondaćelo (Fondachello). Smeštaj u hostel. Fakultativno razgledanje grada: Piazza Duomo, castello Ursino, Teatro Massimo, Fontana dell’Elefante… Noćenje.

5.dan (22.08.2017): Doručak. Fakultativni izlet do Etne, aktivnog vulkana koji dominira ostrvom. Šetamo kraterima, uživamo u pogledu i fotografišemo vulkansko stenje, pesak i pejzaž. Nastavljamo dalje do Taormine, najprestižnijeg grada na Siciliji u kojem borave i letuju najbogatiji ljudi na svetu. Šetamo centrom grada uskim kamenim uličicama i odlazimo do antičkog amfiteatra da uživamo u neverovatom pogledu na more. Zak raj idemo na kupanje na plaži Đardini Naksos (Giardini Naxos). Povratak u Kataniju. Noćenje.

6.dan (23.08.2017): Doručak. Fakultativni izlet do Sirakuze, bivše grčke kolonije na Sciliji, najvećeg trgovačkog centra na Mediteranu i rodno mesto Arhimeda. Antički grad, teatar, srednjovekovne građevine, stara luka. Odlazak na jug Sicilije do baroknog grada Noto koji se nalazi na UNESKOvoj listi kulturne baštine. Nakon obilaska kulturno-istorijskih spomenika idemo na kupanje do plaže Fontane Bjanke (Fontane Bianche) gde se kupamo u blistavom moru. Povratak u Kataniju. Noćenje.

7.dan (24.08.2017): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Palermo. Vožnja kroz sredinu ostrva, usputno stajanje za fotografisanje i odmor u zemlji “Kuma” i sicilijanske mafije. Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada neverovatne energije, miks grčke, rimske, arapske i normanske kulture. Fakultativni izlazak u provod. Noćenje.

8.dan (25.08.2017): Doručak. Fakultativni obilazak Monreale, kraljevskog brda iznad grada sa drugom katedralom u Palermu. Obilazak starih katakombi, u kojima su se skrivali hrišćani tokom progona. Kupanje na Mondelo plaži nadomak Palerma. Povratak u Palermo. Noćenje.

9.dan (26.08.2017): Doručak. Fakultativni izlet do vinske regije i najzapadnijeg grada, Trapani. Posle obilaska i uživanja u gradu na rogu ostrva, kupamo se na plaži San Vito lo Kapo sa belim peskom i kristalno čistom moru. Povratak u Palermo. Noćenje.

10.dan (27.08.2017): Doručak. Fakultativni izlet u Ćefalu, prelepo selo šarenih boja. Kupanje na najlepšoj plaži Ćefalua, šetnja uzanim uličicama i trgovima sela, uživanje u preukusnoj sicilijanskoj hrani. Povratak u Palermo. Noćenje.

11.dan (28.08.2017): Doručak .Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme. Polazak za Mesinu i usputno kupanje na prelepoj plaži Capo d’ Orlando. Dolazak u luku Mesina, vožnja trajektom do Vile San Đovani. Noćna vožnja sa usputnim pauzama do italijanske luke Bari.

12.dan (29.08.2017): U Bari stižemo u jutarnjim časovima, smeštanje u hotel/Hostel. Faktativni obilazak Barija, grada Svetog Nikole – Crkva Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog sveca, zaštitnika moreplovaca, zamak Svevo, staro gradsko jezgro, pozorište Petrućeli… Noćenje.

13.dan (30.08.2017): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska na trajekt. Noćna vožnja trajektom do luke Bar u Crnoj Gori.

14.dan (31.08.2017): Dolazak u crnogorsku luku Bar. Smeštaj u hotel i fakultativni obilazak grada – Palata kralja Nikole, stara maslina, najstarije drvo masline u Evropi, Stari Bar… Noćenje.

15.dan (01.08.2017): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vreme u Baru za šetnju, razgledanje i uživanje u ukusnoj hrani do polaska za Beograd. Noćna vožnja do Beograda sa usputnim pauzama u zavisnosti od lokacije.

16.dan (02.09.2017): Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granicama.

CENA ARANZMANA: 330 E

ONLINE REZERVACIJE


CENOVNIK 2017

CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA: 

 • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili double decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu 
 • smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u Dracu ili okolini (Dorucak, kontinentalni-švedski sto. Hostel Duress, Hotel Pepeto), Katanji 3 nocenja sa doruckom ( Sveva Catanja ), Palermu 4 nocenja da doruckom ( Hostel On the Way, Sunshine, Magione Apartment), 1 nocenje sa doruckom u Bariju, 1 nocenje sa doruckom  u Baru (Hotel Castello). Sva nocenja su u hostelima u visekrevetnim sobama prema lokalnoj kategorizaciji
 • obilaske prema programu 
 • troškove organizacije i vođstva puta
 • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja 

 

CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA: 

 • ulaznice i fakultativne izlete 
 • individualne troškove 
 • putno osiguranje u iznosu od 1€ po osobi/ dnevno (17-71g), 0,5€ (0,6 – 16,99 g), 2€ (71-84g). Suma osiguranja 30.000€

CENE  FAKULTATIVNIH  IZLETA: 


Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene): 

 • Etna/ Toarmina/Djardini Naksos 35 € 
 • Sirakuza/ Noto/Fontane Bjanke 25 € 
 • Montreale/Mondelo  20 € 
 • Trapani/ San Vito Lo Kapo  25 e
 • Cefalu  20 e
 • Paket izleta (svi izleti na Siciliji ) 110 €    

USLOVI PLAĆANJA:

• 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
• KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja u smislu promene redosleda pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti. Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga

 NAPOMENA ZA HOTEL/HOSTEL: Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel/hostel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera ( najkasnije 5 dana pred put), obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta: www.partytravel.rs 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
- Zvanična potvrda hotela/hostela u kom će biti obezbeđen smeštaj na bazi navedene usluge,dobija se najranije 2 dana pred polazak. U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. 
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.partytravel.rs
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA: 
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE: 
Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela/hostela. Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije. 
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...)
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE)
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Organizator putovanja je Turistička agencija „PARTY TRAVEL“- a, Licenca OTP 57/2016 izdata 09.03.2016. godine. 


Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik broj 1 od 14.07.2017.